Brooke Nieuws zomer 2012

Zomaar een werkdier in een baksteenfabriek in Helwan, Egypte...


coverfotonbz12De foto zegt alles over het lot van de ezels en muildieren in de baksteenfabrieken. Als deze foto wordt genomen, is hulp nabij. Dierenarts Dr. Amr Mahmoud zal hem weldra behandelen. De wonden zijn veroorzaakt door slecht tuig en verminderde weerstand. De stalknecht krijgt het strenge advies om het dier voldoende rust te geven en de wonden te verzorgen. 

dr amr met patient cover nb z12Er zijn 210 baksteenfabrieken in Helwan. Er werken circa 1650 ezels en 340 muildieren. Het overgrote deel van de fabrieken wordt al bereikt door de Brooke-dierenartsen, met regelmatige werkbezoeken. Vanaf de dag dat deze foto werd gemaakt, is deze baksteenfabriek toegevoegd aan de lijst van fabrieken die wekelijks worden bezocht.