Hussein en zijn veulen

Het beïnvloeden van kinderen op jonge leeftijd kan de dieren later een hoop ellende besparen. Dr. Emad van de kliniek van Luxor vertelt:


Hussein en zijn veulen“Hussein, een jongen van negen jaar, komt regelmatig naar de kliniek om ons aan het werk te zien. Hussein is bijzonder geïnteresseerd en hij bestudeert aandachtig wat we doen, niet in de laatste plaats omdat zijn familie twee paarden heeft. Op een dag zag Hussein dat hun twee maanden oude veulen, Farah, diarree had. De vader des huizes was die ochtend op bezoek bij familie. Hussein bedacht zich geen twee keer en bracht merrie en veulen naar onze kliniek, ondanks de waarschuwingen van zijn moeder, die zei dat Hussein moest wachten tot zijn vader thuis was. In de kliniek wees onderzoek uit dat Farah uitgedroogd was als gevolg van zware diarree. We hebben de kleine Farah behandeld, we hebben Hussein uitgelegd hoe hij het veulentje warm moest houden en hem verteld dat hij haar een paar dagen gekookte rijst moest voeren. Binnen drie dagen was Farah volledig hersteld. Husseins vader is naar de kliniek gekomen om ons te bedanken, en hij heeft al zijn vrienden verteld hoe trots hij is op zijn zoon, die zo oplettend is geweest en doortastend heeft gehandeld. En ook wij, de staf van de Luxor-kliniek zijn trots op Hussein”.