Brooke-India

india vuilnisbelt 
india
india bouwplaats

Paarden, ezels en muildieren spelen een grote rol in het leven van de Indiase onderklasse. Op een totaal van 1.2 miljoen (volgens het “Livestock Census of the Government of India”, 2007) bestaat 51% uit paarden en pony’s, 37% uit ezels en de resterende 12% zijn muildieren. 

Het hoofdkantoor van Brooke-India is gevestigd in Delhi. Brooke-india werkt uitsluitend met mobiele teams. Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden met lokale Indiase hulporganisaties. Het werkgebied bestrijkt 30 districten in acht deelstaten: Uttar Pradesh, Uttarakhand, Delhi, Andhra Pradesh, Rajasthan, Maharashtra, Himachal Pradesh, en Jammu en Kashmir. De drie deelstaten in India met de meeste paarden, ezels en muildieren zijn Uttar Pradesh (20%), Jammu en Kashmir (20%) en Rajasthan (11%). Het grootste deel van de activiteiten van Brooke-India vindt plaats in de deelstaat Uttar Pradesh. 

Brooke-India verricht doorlopend onderzoek naar en biedt hulp aan risicogroepen, zoals dieren die werken in de baksteenfabrieken, “rivierpaarden” die zand en stenen uit de rivierbedding vervoeren, dieren die bouwmaterialen vervoeren in stedelijke gebieden, en dieren die toeristen/pelgrims en goederen vervoeren in gebieden op grote hoogte. Brooke-India helpt jaarlijks 135.000 werkpaarden, ezels en muildieren.