Tineke Bartels

vipsTineke Bartels is vanaf het prilste begin van onze stichting Ambassadeur en Lid van ons Comité van Aanbeveling. Wij kennen haar al langer dan 20 jaar en hebben haar altijd bewonderd om haar persoonlijkheid en de hartverwarmende wijze waarop zij met haar paarden omgaat. Zij behaalde 2 Olympische medailles in 4 Olympische deelnames en haar dochter Imke haalde ook een Olympische medaille in 2 deelnames! Als bondscoach van jong oranje heeft Tineke een geweldig positieve uitstraling naar de jeugd.
En voor Brooke Hospital is zij al heel lang een actieve ambassadrice, die heel veel voor ons en voor het welzijn van de dieren gedaan heeft, en nog steeds doet
Wij steunen Tineke van harte en hopen dat wij nog heel lang op haar mogen rekenen.

“In mijn ogen is Brooke een dierenhulp-organisatie waar alles op z’n plaats is. Een werkdier hoort gezond te zijn, en een gezond dier is economisch voordelig voor de eigenaar. Zowel de dieren als de mensen hebben baat bij het werk van Brooke. Het mes snijdt bij Brooke aan twee, nee aan drie kanten (zelfs de platte kant snijdt!). In Nederland lijden paarden soms aan luxe. Ze mogen de wei niet in uit angst voor blessures; ze mogen nooit lekker galopperen omdat de ruiter dat niet aankan. Wat een gezeur als we dat vergelijken met de problemen van de mensen en de werkdieren in India of Egypte. De benadering van Brooke is heel praktisch; niet sentimenteel; no nonsense; het werk moet gedaan worden. Zo simpel is het. Daarom spreekt Brooke mij zo aan.”