Brooke Hospital for Animals Junior Website

Brooke Hospital for Animals verbetert het leven van de werkpaarden en ezels in arme landen. Brooke Hospital doet dat door de dieren gratis te behandelen in speciale dierenziekenhuizen (klinieken) voor paarden en ezels, en met rijdende klinieken (een soort dierenambulances). Daarnaast krijgen de eigenaren van de dieren uitleg over hoe ze hun dier moeten verzorgen.

dorothy Brooke Hospital for Animals (letterlijk vertaald: het Brooke Ziekenhuis voor Dieren) is genoemd naar de mevrouw die de organisatie in 1934 heeft opgericht: Dorothy Brooke.

Brooke Hospital for Animals heeft dierenziekenhuizen in landen zoals Egypte, Pakistan en India. De werkpaarden en -ezels worden gratis behandeld. Er zijn 15 dierenziekenhuizen en 45 dierenambulances.

Elk dierenziekenhuis heeft een of meer dierenambulances, die dagelijks door de stad en op het platteland rijden. Ze stoppen wanneer ze een paard of ezeltje zien dat ziek of gewond is. Sommige van deze dierenambulances (met een mooi woord heten die mobiele klinieken) rijden elke dag naar dezelfde plek, bijvoorbeeld een markt. Daar geven ze dan Eerste Hulp aan zieke of gewonde paarden en ezels. Wanneer ze een paard of ezel tegenkomen dat er heel slecht aan toe is, dan nemen ze het dier mee naar een Brooke-dierenziekenhuis, waar het verder wordt verzorgd. 

 


EzelPedro

ezelpedrostrip

Het paardenblad Penny steunt Brooke!
Lees hier meer over EzelPedro van Penny en doe de puzzel.