Ezeltjes Gaza


Ook wij zien de beelden van de ezeltjes en paarden in Gaza. Kon Brooke Hospital for Animals maar alle lijdende werkpaarden en –ezels in de wereld helpen, maar dat is helaas niet mogelijk, simpelweg omdat het er zo vreselijk veel zijn. Wij hebben géén dierenartsen en kliniekcentra in Palestina. Brooke-Nederland ondersteunt het werk van de Brooke-dierenartsen en voorlichtingsteams in Egypte, India en Pakistan. In Egypte - waar we vijf vaste dierenklinieken hebben en 26 mobiele teams - helpen onze dierenartsen jaarlijks 160.000 ezeltjes, paarden en muildieren, maar dat is maar een fractie van het totaal aantal lijdende werkdieren (naar schatting leven er alleen al in Egypte 1 miljoen werkpaarden en ezels).
Volgens onze laatste informatie van vier jaar geleden (verkregen via derden, in 2019) leven er ongeveer 2.000 ezeltjes in Gaza, waarvan ongeveer 7% acute medische hulp nodig heeft. Voor hulporganisaties is het op dit moment natuurlijk onmogelijk om hun werk goed te doen. We maken ons net als u zorgen om de dieren, en kunnen alleen maar hopen dat er voldoende voorzieningen zoals water en groenvoer zijn.

Wij hebben geen activiteiten in Gaza. Eventuele donaties voor ezeltjes en paarden in Gaza besteden wij aan werk-ezeltjes en paarden in Egypte die dringend hulp nodig hebben.