Genezing van het paard in Werkdier Nieuws


In ons blad Werkdier Nieuws editie Zomer 2023 ziet u in het foto-overzicht op pagina 6 hoe Brooke-Cairo dierenarts Dr. Hammad in de gemeenschappelijke stal in de wijk Shubra een paard met een akelige rugwond verzorgt met zalf. De wond is veroorzaakt door slecht tuig dat, hoogstwaarschijnlijk tegen beter weten van de eigenaar in, elke dag weer op de open wond werd gelegd, omdat er dagelijks eten op tafel moet komen. Dr. Hammad’s assistenten hebben de eigenaar weten op te sporen. Deze heeft de boodschap meegekregen dat hij zijn dier complete rust en goed voer moest geven en dat er aanpassingen aan het tuig dienden te worden gedaan. Ook kreeg de man advies voor wondverzorging en een recept voor zalf. Dierenarts Hammad is het dier tijdens elk werkbezoek gaan opzoeken en telkens weer was hij tevreden over het herstel. Uiteindelijk heeft de volledige genezing van de rugwond een halfjaar geduurd. Deze eigenaar, die bij de genezing van zijn dier alles goed heeft gedaan, weet nu beter. Zo zien we het graag!

Eerste bezoek:
Eerste bezoek

Behandeling eerste bezoek

Eten


Tweede bezoek:
Tweede bezoek

Wondverzorging door Brooke-assistent

Na een halfjaar:
halfjaar later

Halfjaar later

Halfjaar later