Een hoopje ellende langs de kant van de weg

Uit het notitieblok van Brooke-dierenarts dr. Abdelfattah, Brooke-Edfu, Egypte.


“We zijn met de mobiele kliniek op weg naar Adayma, een dorp dat we wekelijks bezoeken. Langs de weg ligt een hoopje ellende. Het kost me moeite om er nog een levend wezen in te herkennen. Het ezeltje moet er al langere tijd hebben gelegen, in de brandende zon. Niemand was gestopt om het dier te helpen; tientallen auto’s moeten er langs zijn geraasd. De gedachte aan het trieste lot van dit dier overvalt me. Ik spreek het dier zachtjes toe, aai hem, en doe het enige wat ik nog voor hem kan doen. Ik voel zijn opluchting als hij zijn laatste adem uitblaast en blijf nog even bij hem. We zijn er allemaal stil van. Ik ben dankbaar dat ik nog iets voor dit arme dier heb kunnen betekenen. Zijn karkas hebben we laten ophalen, en begraven.”

Een hoopje ellende - foto1  Een hoopje ellende - foto2


Onze dierenartsen helpen jaarlijks honderdduizenden werkpaarden en ezels, uitsluitend dankzij de steun van donateurs.
Wilt u het werk van Brooke Hospital for Animals steunen? Klik alstublieft hier
Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik alstublieft hier.