Klein verhaal over een kleine patiënt


28 mei28 mei. In de Brooke-kliniek in Luxor wordt een één jaar oud veulen binnengebracht met een akelige hoofdwond. Dierenarts Dr. Mina heeft vandaag kliniekdienst (de overige dagen werkt hij in het veld, met zijn mobiele team). Eigenaar Ayman verkoopt groenten op de markt. Hij vertelt dat de wond is veroorzaakt door een ongeluk op straat. Dr. Mina hoeft niet eerst te weten hoe het is gebeurd; de behandeling moet voorgaan. Het bot is niet beschadigd, maar het veulen heeft zienderogen pijn en is in shock, en er is een risico dat de wond gaat ontsteken. Dr. Mina besluit dat het veulen moet worden opgenomen in de kliniek. 

Dr. Mina geeft het veulen een pijnstiller. Zodra die werkt, scheert hij het haar rondom de behandelplek weg, en spoelt en desinfecteert de wond. Daarna dient hij antibiotica en anti-tetanus serum toe. De prognose is goed: het diertje zal weer helemaal genezen.

13 juni


13 juni. 
Het veulen is nog steeds in de kliniek. De wond is dagelijks verzorgd met desinfecterende zalf en begint netjes dicht te groeien. Eigenaar Ayman is al een paar keer langs geweest om te kijken hoe het gaat. Het veulen eet en drinkt goed, is alert en heeft duidelijk geen pijn meer.

16 juni

16 juni. De wond is bijna dicht en het veulen heeft het prima naar zijn zin in de kliniek. Hij is levendig, zoekt zo nu en dan gezelschap bij zijn medepatiënt en hinnikt er lustig op los, ook tegen de verzorger die deze foto’s heeft genomen.

24 juni24 juni. De dag waarop Dr. Mina afscheid kan nemen van zijn kleine patiënt. De dierenarts is tevreden: de wond is helemaal genezen. Dr. Mina vertelt: “Het gebeurt helaas niet zelden dat een eigenaar ongeduldig wordt en zijn dier voortijdig wil meenemen. Ayman vond het belangrijk dat zijn dier volledig zou genezen, dus het dier heeft mogen blijven tot het weer 100 procent beter was. Het veulen maakt het goed; de eigenaar is tevreden; ik ben dik tevreden.”


16 juniEen indicatie van wat uw donatie aan Brooke betekent:
Totale voerkosten voor 1 maand voor dit dier: 30 euro.

Brooke Hospital for Animals dankt iedereen die bijdraagt aan het belangrijke werk van de Brooke-dierenartsen en verzorgers, waarmee jaarlijks honderdduizenden dieren hulp krijgen. Wilt u het werk van Brooke steunen, klik hier

Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik hier