Werkdier Nieuws Zomer 2016


Werkdier Nieuws Zomer 2016Vandaag hebben wij onze nieuwsbrief uitgestuurd naar onze trouwe achterban met berichten van onze dierenartsen uit het veld. De nieuwsbrief helpt ons enorm bij het vergroten van onze naamsbekendheid en het werven van nieuwe donateurs, omdat onze donateurs de nieuwsbrief doorgeven aan familie, vrienden en buren. 

In de nieuwsbrief onder meer het verslag van de werkbezoeken van de mobiele teams van Brooke-Luxor aan Qena.
De gemiddelde dagtemperatuur in Qena is 37 graden, maar kan in de zomer oplopen tot 50 graden. De stad ligt op 62 km afstand van Luxor. De paarden van Qena vervoeren goederen en toeristen; de ezeltjes vervoeren goederen en werken op het land. Twee buitenwijken waar veel paarden en ezels leven zijn gekozen als standplaats voor de mobiele teams. 

Dr. Ghais, hoofddierenarts van Brooke-Luxor, vertelt: “De meeste dieren die klinische behandeling nodig hadden, leden aan hoefproblemen en tuigwonden. Een aantal dieren had wonden door stokslagen. Ook al hebben we kennisgemaakt met veel diereigenaren die goed zorgen voor hun dier, toch zien we altijd weer veel onwetendheid over dierverzorging. Tijdens de eerste campagne hebben de Brooke-dierenartsen 195 dieren behandeld en een voorlichtingssessie voor 205 mensen georganiseerd. Tijdens de tweede campagne zijn 178 paarden en 369 ezels onderzocht. 130 dieren hadden oppervlakkige wonden en aandoeningen aan botten en gewrichten; 6 dieren zijn behandeld voor ernstiger aandoeningen. Onze hulp is in Qena hard nodig." Aldus Dr. Ghais.

Lees hier meer over het werk van de Brooke-teams in Qena. 

Wilt u donateur worden en twee maal per jaar onze nieuwsbrief met berichten uit de kliniekcentra ontvangen, klik dan hier.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat er slechts twee mensen zijn die de telefoon beantwoorden op ons kantoor. Wijzigingen kunt u ook per mail aan ons doorgeven: info@brooke.nl. Klik voor veelgestelde vragen alstublieft hier.