“Little donk” maakt dierenarts blij - Cairo, Egypte


Dr. Abdelhay is een grote dierenvriend. Zijn favoriete dieren zijn ezels, paarden en de Australische wombat. Zijn piepkleine ezelpatiënt noemde hij liefkozend “little donk”. Door een verkeerd dieet en te weinig drinken, had zich een droge klomp gevormd in de darmen van het diertje, dat door hard persen zijn darmen naar buiten had gedrukt. Deze zogenaamde “prolapsis” komt redelijk vaak voor bij ezels en is, mits deskundig en tijdig aangepakt, goed te behandelen. Dr. Abdelhay heeft het dier verdoofd, vocht toegediend, de ingewanden voorzichtig teruggeduwd en geschikt voer gegeven. Na een dag werd Dr. Abdelhay geroepen door de verzorger. Het ezeltje had een keurige drol geproduceerd. Daar was Dr. Abdelhay zó gelukkig mee, dat hij het moment heeft laten vastleggen op foto. Na een paar weken rust en aansterken in de kliniek, was het ezeltje weer helemaal de oude. De eigenaar heeft advies gekregen over de juiste voeding, en dat hij zijn dier regelmatig moet laten drinken.

tijdens de behandeling     Little donk maakt dierenarts blij  

in de kraal