Brooke Nieuws Winter 2013/2014 is uit!

Het verhaal bij de "cover" van Brooke Nieuws Winter 2013/2014.


nbwinter2013

In Helwan, Egypte, zijn 200 baksteenfabrieken. Elke baksteenfabriek heeft zo’n 10 werkdieren: ezels, muildieren en een enkel paard. Muildieren zijn enorm sterk, sterker dan ezels, maar ze kunnen agressief zijn. Onderling en tegen de veel kleinere ezels kunnen ze flink uithalen. Niet zelden wordt een fabrieksarbeider gebeten of getrapt. Het muildier op de foto is niet agressief. Was hij dat maar. Hij is gebroken. Stilletjes staat hij in een hoek van het fabrieksterrein te rusten. Hij is vastgebonden aan de kar die hij zo weer naar de oven moet trekken, volgeladen met bakstenen. Zijn portret op het omslag van onze nieuwsbrief is een eerbetoon aan hem, stille getuige van wat de werkdieren in de baksteenfabrieken wordt aangedaan. 

helwanmuildier

De dierenartsen van Brooke-Egypte werken met man en macht om het leed van dieren zoals dit muildier te verzachten. Beter tuig, regelmatig rust, goede voeding is zijn voorland: de Brooke-dierenarts zal zich over hem ontfermen, net zo lang, tot het leven weer in hem terug is. Onze donateurs maken dit mogelijk.


NB Onze kantoorbezetting is klein; er zijn slechts twee mensen die de telefoon beantwoorden. Vriendelijk verzoek om vragen en wijzigingen (adres, incasso e.d.) naar info@brooke.nl te mailen. Dank!