Kifayatullah en zijn ezeltje.

Kifayatullah is 12 jaar en eigenaar van een ezelkar. Hij woont in een buitenwijk van de stad Mardan, in Pakistan.


Kifayatullah1Vanaf de markt vervoert hij groente en fruit naar verschillende winkelstalletjes in de stad. Zijn ezel trekt de kar en daarmee verdient Kifayatullah een paar dubbeltjes per dag. Het gezin is groot, dus Kifayatullah helpt met geld verdienen. 

Toen Kifayatullah zijn ezeltje bij de Brooke-kliniek in Mardan bracht, vertelde hij dat zijn ezel op de markt was gevallen, omdat hij niet goed had gestuurd. Kifayatullah dacht dat zijn ezel niet gewond was door de val, en dat het dier geen pijn had. Maar na een paar dagen zag hij dat het ezeltje een flinke bult op zijn rug had.

Kifayatullah2
Toen hij niet meer wilde eten, wist Kifayatulla dat het mis was, en besloot hij om de ezel naar de Brooke-kliniek te brengen.
Daar gaf dierenarts Dr. Aman het dier een verdoving en pijnstillers. Daarna maakte hij met een mesje het abces open. Na het uitspoelen van het abces, kreeg de ezel antibiotica toegediend en werd hij op stal gezet.
Kifayatullah kwam elke dag kijken hoe het met zijn ezel ging.

Kifayatullah3Tijdens die bezoekjes gaven de Brooke-medewerkers belangrijke tips aan Kifayatullah over de verzorging van en het werken met zijn ezel. Na een verblijf van een week was Kifayatullah’s ezel genezen en mocht hij met zijn jonge eigenaar weer mee naar huis. 

Kifayatullah4