Kees van Kooten: "Dierenliefde is naastenliefde"


Onder zware last

Onder zware last
de ezel, niet wetend dat
het anders kan zijn

Haiku uit de bundel “waarlangs streek de wind”, van Annie van Kooten. Een haiku is een Japans 3-regelig vers met 5-7-5 lettergrepen.

 

 

 

Het is alsof Annie van Kooten dit ontroerende gedicht heeft geschreven voor de ezeltjes van de baksteenfabrieken in India, Pakistan en Egypte. Annie’s haiku inspireerde ons tot het maken van een televisiereclame, haar zoon Kees tot het schrijven van de tekst, en haar kleinzoon Kasper tot het maken van de muziek. 

Kees verwoordt het motto van de Brooke-dierenartsen zoals geen ander dat kan. Het begint allemaal bij de diereigenaren, die hun dier niet moedwillig verwaarlozen; ze weten niet beter; ze zijn uitsluitend bezig met overleven. Met passie voor hun vak en met geduld, begrip en respect leren de Brooke-dierenartsen de eigenaren dat een dier gevoel heeft, en dat een gezond werkdier meer brood op de plank brengt dan een kreupel wrak. En dankzij hun kundige en kostenloze veterinaire hulp worden zieke werkdieren verlicht van hun pijn en hun last. Door de werkdieren te helpen, worden ook de straatarme diereigenaren geholpen.
Zoals Kees van Kooten zegt: dierenliefde is naastenliefde.

Haiku: Annie van Kooten
Tekst en stem: Kees van Kooten
Muziek: Kasper van Kooten

kateornecollage

Heel veel dank aan onze donateurs. Zonder u zou Brooke Hospital for Animals niet kunnen bestaan.

Brooke Hospital for Animals 
Onze dierenartsen weten hoe het anders kan.