Pakistan – Team Karachi zet Brooke op de kaart

Door de week stonden ze nog in het veld met hun mobiele klinieken; in het weekend stonden ze achter de stand op een spraakmakend evenement. Onze Brooke-dierenartsen zijn van vele markten thuis.


pakistanbeursOp het Pakistaanse platteland zijn diverse landbouw- en veeteeltorganisaties werkzaam, tot op het niveau van locale gemeenschappen. Om van dit uitgebreide netwerk te profiteren, werken de Brooke-teams samen met deze organisaties. Zo’n introductie is vooral belangrijk in gebieden die nieuw zijn voor de Brooke teams. Goede contacten krijg je niet zomaar; daar moet hard voor worden gewerkt. Op zaterdag 28 en zondag 29 januari vond een groot evenement in het Expo Centre van Karachi plaats: de beurs voor landbouw, visserij en veeteelt, met een speciale show met paarden en grootvee. Het evenement wordt bezocht door hoogwaardigheidsbekleders, door dierenartsen in opleiding, door veehouders en paardenhouders uit het hogere segment, en door geïnteresseerde leken.

pakistanbeurs2Het is voor Brooke-Pakistan een uitgelezen gelegenheid voor het leggen van contacten en om het werk van Brooke bekend te maken bij een groot publiek. Dierenarts Dr. Sher, hoofd van de Brooke-afdeling in Karachi, gaf de leiding aan het Brooke-team.

Dr. Sher: “we kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. We hadden zowel binnen in de hal als buiten een stand met voorlichtingsmateriaal. Zo hadden we een hoek ingeruimd om voorlichting te geven over surra, een vaak dodelijke paardenziekte die wordt verspreid door bloedzuigende insecten. Brooke doet speciaal onderzoek naar deze ziekte. Hoeveel mensen we precies hebben gesproken weten we niet; dat konden we op een gegeven moment niet meer bijhouden, maar het zijn er duizenden geweest. Ook kinderen. Wat we wel weten, is dat we 3000 folders hadden meegenomen, waaronder 1000 speciaal voor kinderen, en dat die folders allemaal op zijn. We hebben veel goede nieuwe contacten gelegd, bestaande banden onderhouden, en natuurlijk hebben we de 17 paarden van de paardenshow nagekeken en indien nodig behandeld. Uiteraard hebben we de eigenaren, gevraagd en ongevraagd, adviezen gegeven over dierenwelzijn.” Aldus Dr. Sher.