Claire, 2 mei

De eerste dag is zo vol nieuwe indrukken dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen...Vanochtend om 6 uur landde ik in Luxor. Dokter Ghais stond me op te wachten. Hij is hoofd van de Luxor-kliniek. Hij spreekt goed Engels en is erg aardig. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Dr. Ghais bracht me naar mijn nieuwe huis voor de komende 3 maanden, een appartement middenin Luxor.

Wasplaats LuxorIk heb nog even geslapen en een paar uur later stapte ik de Brooke-kliniek van Luxor binnen. Het hele team van Brooke-Luxor, vijf dierenartsen en 17 paraveterinairen (assistenten) stond me op te wachten. Ik werd aan iedereen voorgesteld en kreeg een rondleiding door de kliniek. Iedereen is ontzettend vriendelijk.

De kliniek is een omheinde binnenplaats met zeven stallen. Er is een grote ruimte waar de dieren worden gewassen en er is een drinkbak. In het midden van de kliniek is een zandbak waar de dieren lekker kunnen rollen. Het is niet groot, maar de basisspullen zijn er. Zo anders dan in Nederland! Er is een medicijnkastje met de meest noodzakelijke medicijnen en er is gereedschap voor de hoefverzorging en gebitsverzorging. In de stallen staan de dieren lekker in de schaduw en ze hebben volop eten en drinken. Dr. Ghais laat me de patiƫnten zien en vertelt me wat er met de dieren aan de hand is. De meeste paarden en ezels hebben nare wonden, vaak door verkeerd tuig. Vrijwel alle dieren zijn broodmager. Er zijn twee ezels die er wat beter uitzien, maar die blijken ook al langer op de kliniek te staan. Alle dieren gaan pas terug naar de eigenaar als ze weer volledig gezond zijn.

Kliniek Luxor